Istoric

Mediaș a introdus transportul public de persoane în anul 1953, acesta funcționând în prima fază pe lângă Sfatul Popular Orăşenesc. Mediaș a fost printre primele orașe care au introdus un astfel de serviciu public pentru călători, devansând orașe mari, precum:Tulcea, Bacău, Râmnicu-Vâlcea sau Satu Mare, care au adoptat transportul public mult mai târziu. 

Până în 1989, compania de transport în comun s-a aflat în subordinea Consiliului Popular Municipal. În același an, Mediaş devine primul oraș nereşedinţă de judeţ care ia decizia de a introduce transportul public cu troleibuzul.

Tot în acea perioadă, transportul public de persoane funcţionează ca Autobază de transport în cadrul Întreprinderii Judeţene de Transport Local.

În 1992 ia naștere Regia Autonomă Meditur, regie autonomă de transport, înființată prin desprinderea de fosta regie Judeţeană R.A. Tursib. În acel an transportul public local trece în subordinea Consiliului Local Mediaș, sub a carei tutelă funcționează şi în prezent.

În anul 1995 devine parte integrantă din Gospodăria Comunală, având statut de secţie de transport, până în anul 1997 când se înființează S.C. Meditur S.A., societate pe acțiuni (acționarul unic fiind Consiliul Local Mediaş).

În prezent, Meditur funcționează ca singur operator de transport public local din Mediaș, dispunând de un parc de 8 microbuze (Mercedez Benz, Iveco, Wolsvagen, Peugeot) pentru călătorii locale și internaționale, 29 autobuze (Renault, Mercedez Benz, Naw, Man, Ikarus, Higer, AB, Volvo) şi 11 troleibuze (Renaul, Stheir, Naw).

Meditur are personalitate juridică şi este singurul operator din municipiul Mediaş care efectuează transportul public de persoane.

Din dorința de îmbunătăți performanța operațională și de a oferi servicii de calitate călătorilor din Mediaș, compania își propune în perioada următoare să modernizeze și să dezvolte parcul auto, dar și infrastructura.

 • ABONAMENTE ELEVI

  Cu abonamentele Meditur reduse pentru elevi drumul spre școală devine mai sigur.

  Vezi condițiile
 • INFO TICKETING

  Acces rapid la abonamente și bilete Meditur. Casierii, automate și magazine partenere aproape de tine.

  Vezi locațiile
 • TARIFE

  Transport în comun de calitate, măsuri de igienă la standarde înalte și tarife convenabile.

  Vezi listă prețuri