Ziua Europeană a Troleibuzelor

Ziua Europeană a Troleibuzelor

Ziua Europeană a Troleibuzelor, cea de-a 5-a editie, va fi marcată și în acest an la Mediaș. Iniţiativa aparţine partenerilor din organizația TROLLEY Motion. Scopul principal este de a îmbunătăți competitivitatea transportului public în zonele urbane și de a promova transportul electric pretutindeni în lume.

Meditur S.A. Mediaș, prestează serviciul de transport public local de călători încă din anul 1953.

În 1989 Mediașul devine primul municipiu nereședință de județ din România care introduce acest sistem de transport ecologic cu troleibuze. Situația a rămas neschimbată până în ziua de azi.

Ne bucurăm că suntem printre puținele orașe din țară care încă mai beneficiază de acest sistem de transport motiv pentru care în această lună Meditur a aniversat 25 de ani de transport electric de călători. Momentul a fost marcat printr-un simpozion la care au participat oficialitățile Municipiului și reprezentanți ai transportatorilor publici din România.

Ziua de 20 septembrie “Ziua Europeană a Troleibuzelor” va fi marcată la Mediaș prin informarea călătorilor cu privire la transportul electric și beneficiile acestuia.