Verde. Curat. Inteligent

Verde. Curat. Inteligent

Green. Clean. Smart

În cadrul Săptămânii Mobilităţii Europene, Ziua Europeană a Troleibuzelor va fi marcată în acest an și la Mediaș. Iniţiativa aparţine partenerilor din organizatia TROLLEY Motion. Scopul principal este de a îmbunătăți competitivitatea transportului public în zonele urbane și de a promova transportul electric pretutindeni în lume.

Ziua de 21 septembrie va fi sărbătorită la Mediaș prin organizarea evenimentului “Ziua porților deschise la MEDITUR”, zi dedicată publicului călător și nu numai.

Programul este:

Ora 10:00

1. Vizită în incinta societății MEDITUR – atelier, garaj, mijloacele de transport în comun, alături de invitați importanți

2. Expozitie foto și o scurtă prezentare a istoriei troleibuzului la Mediaș, susținută de dl. Todoran Nicolae (D.T. Meditur)

3. Discuții libere, intrebări și răspunsuri pe această temă.

Ora 11:00

4. Tur cu troleibuzele prin Mediaș (Milcov – Pompieri – Piață – Govora – 1 Decembrie – retur)

Evenimentul se va desfășura în incinta societății MEDITUR, Șoseaua Sibiului, Nr. 100 A, Mediaș.

MEDITUR S.A. Mediaș, prestează serviciul de transport public local de călători încă din anul 1953 și a funcționat permanent sub coordonarea autorităților locale.

În 1989, Mediașul devine primul municipiu nereședință de județ din România care introduce acest sistem de transport ecologic cu troleibuze. Situația a rămas neschimbată până în ziua de azi. Ne bucurăm că suntem printre puținele orașe din țară care încă mai beneficiază de acest sistem de transport.

Cei care ne vor călca pragul în data de 21.09.2013, vor avea ocazia să cunoască ce înseamnă MEDITUR.