Meditur avertizează călătorii!

Meditur avertizează călătorii!

Meditur vă informează că este contravenție și se sancționează cu amendă până la 500 de lei, călătoria fără bilet, abonament sau legitimație de călătorie adecvată mijlocului de transport în comun folosit. De asemenea, neprezentarea titlului de călătorie organelor de control, se sancționează în mod similar.

Mai mult decât atât, în situația în care călătorul fără titlu de călătorie refuză prezentarea documentelor de identitate organelor de control, acesta poate fi sancționat contraventional.

În perioada noiembrie 2013 – mai 2014 au fost sancționate 370 de persoane, 298 dintre ele prin documente de constatare iar 72 de persoane prin bilete cu suprataxă.

Biletul cu suprataxă se achită pe loc, valoarea acestuia fiind de 40 de lei si odată plătit este bilet valabil pentru cursa respectivă. În cazul în care călătorul nu platește pe loc, se completează un document de constatare iar valoarea lui trebuie achitată în 24 de ore la caseria societății, la puctele de încarcare ale cardurilor sau pe contul bancar al societății. Dacă documentul de constatare nu este achitat în termenul legal, atunci călătorului i se va completa un proces verbal contravențional prin care se stabilește o amenda cu o valoare de pana la 500 lei.

Pentru a evita astfel de incidente vă rugăm să vă asigurați că sunteți în posesia unui bilet sau unui card de călătorie, care trebuie validat la urcarea în mijlocul de transport local.

Vă mulțumim!