Infrastructura ECO

 

     

 

     MEDITUR S.A. Mediaș, prestează serviciul de transport public local de călători încă din anul 1953 și a funcționat permanent sub coordonarea autorităților locale încă de la înființare.

În anul 1989 devine primul municipiu nereședință de județ din România care introduce acest sistem de transport ecologic cu troleibuze, situație rămasă neschimbată până în ziua de azi.

Transportul electric a fost inaugurat în data de 23 August 1989 pe traseul GARĂ -AUTOMECANICA.

Au luat parte toate autoritățile publice locale și județene precum și un public numeros pentru care troleibuzele prezentau o mare curiozitate.

Parcul auto era compus din 6 troleibuze articulate aduse de la I.J.T.L. (Intreprinderea Județeană de Transport Local) SIBIU, de care aparținea transportul public local de persoane din MEDIAȘ.

Începand cu anul 2003 sunt achiziționate o serie de troleibuze din țări vestice (Austria, Germania, Elveția, Franța) mai silențioase și cu un grad de confort ridicat dar care aveau tensiunea de alimentare de 600 V.c.c.(curent continuu).

În anul 2005 odată cu mărirea numărului de troleibuze aduse și alimentate la 600 V.c.c., se realizează și modificarea transformatoarelor de putere de 1500 kVA din Stația de Redresare, pentru tensiunea nominală în secundar de 600 Vc.c.

În toată această perioadă parcul de troleibuze al Mediturului s-a modernizat prin achiziția de troleibuze silențioase și cu un grad ridicat de confort.

Abonamente Elevi