Extindere rețea troleibuze

Extindere rețea troleibuze

În data de 18.11.2013, Meditur Mediaș, a finalizat lucrările la Rețeaua Electrică de Contact Troleibuze, care face legătura între Șos. Sibiului și Str. Blajului, urmârind aliniamentul Str. Ighișului, prin zona Stației de carburanți LUK -OIL.

Rețeaua electrică de contact în lungime de 0,45 km, a fost executată în regie proprie. Resursele financiare au fost asigurate de la bugetul Local al Municipiului Mediaș.

Realizarea acestui tronson de rețea electrică de contact se înscrie în politica de dezvoltare a transportului public local cu troleibuze, obiectiv asumat în strategia de dezvoltare a Municipiului Mediaș. Managementul Meditur, Primăria Mediaș, Consiliul Local și societatea civilă susțin aceste proiecte.

Această rețea permite preluarea publicului călător de pe Str. Vidraru și străzile adiacente, precum și a publicului călător de pe Str. Ighișului, Str. Teba și din zona Barajului Ighiș.

Probele privind funcționarea corespunzătoare a troleibuzelor pe tronsonul amintit au fost efectuate în data de 19.11.2013, urmând ca programele de circulație ale traseelor T2/2 și T3 să se încadreze pe Str. Sibiului – Luk Oil – Str. Ighișului – Str. Vidraru, începand cu data de 01.12.2013.